Dreiging

De moslimfundamentalistische groepering Islamitische Tawhid Brigades dreigt op internet met aanslagen op Nederland. ,,We vragen jullie voor de laatste keer, en jullie hebben nog steeds een kans, om te stoppen met aanvallen op onze moskeeën, scholen en de moslimgemeenschap in Holland ... want anders betalen jullie een hoge prijs.''

De verklaring is afgelopen nacht op internet geplaatst. De brigades schrijven niet machteloos toe te zullen kijken en dat ze ,,de Nederlandse regering en het volk zwaar zullen laten boeten'' als er geen einde komt aan de aanvallen.

De authenticiteit van de verklaring op het internet kon niet worden vastgesteld.

De Islamitische Tawhid Brigades lieten voor het eerst van zich horen toen zij in oktober de bomaanslagen aan de Egyptische kust opeisten, onder andere in de badplaats Taba.

Die aanslagen werden ook opgeëist door de Wereld Islamitische Groep. Over de Tawhid Brigades is verder weinig bekend.