Bridget Jones-sterren in Amsterdam

Hoofdrolspelers Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth waren gisteren in Amsterdam voor de première van de tweede Bridget Jones-film. ,,Ik wil kijkers die verliefd zijn op Bridget niet teleurstellen.''

De feestzaal van de Amsterdamse bioscoop Tuschinski is gisteravond tijdens de afterparty van de première The Edge of Reason, de tweede Bridget Jones-film, ontruimd voor een bomcheck. Toen bleek dat er mensen binnen waren gekomen die niet op de gastenlijst stonden, liet de politie de zaal leeg maken. De indringers hadden zich uitgegeven voor medewerkers van een beveiligingsbedrijf. De politie trof niets verdachts aan, en om half twee konden de gasten weer de zaal in.

Hoofdrolspelers Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth zijn overigens helemaal niet op het feest geweest. Nadat de film vertoond was, verlieten zij de bioscoop. Eerder die dag hadden ze in hotel The Grand een persconferentie gegeven aan voornamelijk vrouwelijke vertegenwoordigers van media als het blad Miljonairs, het jongerenpersbureau Deadline, de Colin Firth-website en SBS shownieuws.

Hugh Grant gedroeg zich daar – kin ingetrokken, wenkbrauw op – gepast cynisch; Colin Firth – voorkomend als altijd – speelde dat er een enorme rivaliteit bestaat tussen hem en Hugh Grant; en Renée Zellweger – donkerbruin haar en inmiddels weer maatje 34 – zat er bij alsof ze constant binnenpretjes had. ,,Ik voel me heel verantwoordelijk voor dit tweede deel van Bridget Jones'', zei ze. ,,Het is een enorme last om al die kijkers die verliefd op haar zijn geworden nu niet teleur te stellen.''

Het was een van de weinige serieuze opmerkingen tijdens de persconferentie, maar de acteurs gaven welwillend antwoord op triviale vragen en het was dankzij de esprit van Hugh Grant dat het leuk bleef. Vraag: ,,Wilt u met me uit?'' Antwoord Hugh Grant: ,,Die vraag zou ik kunnen beantwoorden als ik mijn bril op had.'' ,,Zou u in het echt verliefd kunnen worden op een vrouw als Bridget Jones?'' Antwoord: ,,Het moet gezegd dat de slachtofferkwaliteiten van deze vrouw een sterk erotiserende werking hebben''. ,,Hoe komt het dat jullie zo gewoon zijn gebleven?'' Antwoord: ,,Het is waar dat wij aardige mensen zijn. Ik heb in dit vak echte monsters ontmoet. Ik wil ze graag met naam noemen. Ten eerste...'' De vraag `Wie is de echte Hugh Grant?' kon volgens Colin Firth beter door Colin Firth worden beantwoord.

The Edge of Reason draait vanaf donderdag in de bioscopen.

    • Monique Snoeijen