Belangrijke groei goederenoverslag haven Amsterdam

De goederenoverslag in de Zeehavens Amsterdam (IJmuiden, Beverwijk, Zaanstad en Amsterdam) is in de eerste negen maanden van dit jaar met 16 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Amsterdam groeide de goederenoverslag met ruim 20 procent. Daarmee behoort Amsterdam weer tot een van de snelst groeiende havens in Europa. In totaal werd 55 miljoen ton overgeslagen. De Amsterdamse havenwethouder Van der Horst verwacht op basis van deze cijfers dat 2004 het goederenoverslagrecord van 70,4 miljoen ton uit 2002 zal overtreffen. De sterke groei van vloeibaar massagoed wordt vooral verklaard door de grote vraag naar benzine. Amsterdam speelt volgens de wethouder een grote rol op de markt van het mengen (`verdelen') en de opslag van benzines.