Robben matchwinner Chelsea

Met zijn eerste doelpunt in de Premiership is Arjen Robben zaterdag matchwinner geworden voor Chelsea. Hij maakte in de 72ste minuut op fabuleuze wijze de enige treffer van de wedstrijd tegen Everton. Door de kleine zege nam Chelsea de leiding in Engeland over van Arsenal dat bij Crystal Palace op 1-1 bleef steken.

Robben zorgde dinsdag in de Champions League ook al voor het enige doelpunt van Chelsea tegen CSKA Moskou. Tegen Everton was de Nederlandse international in grote vorm. Zwervend tussen beide vleugels was hij een voortdurend gevaar. In de eerste helft trof hij via een hand van doelman Martyn de lat.

Na de rust strooide hij met passes en ondernam hij rushes. Everton verdedigde stug. In de 72ste minuut begon de beslissing bij een cornervlag op de helft van Chelsea. Robben ondernam na een lange pass naar voren en een kopbal van Gudjohnson een ren naar het doel. Hij verschalkte Martyn met een subtiel lobje, 1-0. Stamford Bridge stond op zijn kop voor de 20-jarige Nederlander. Chelsea haalde daarmee weer een kleine zege en incasseerde pas drie tegengoals.

Martin Jol zag bij zijn debuut als hoofdcoach Tottenham Hotspur met 2-3 verliezen van Charlton Athletic. De Scheveninger moest zaterdag de coaching overnemen van de Fransman Jacques Santini die vrijdag wegens persoonlijke redenen zijn ontslag nam. Tottenham was in de beginfase sterker maar scoorde niet. Charlton was bij drie aanvallen daarentegen wel drie keer succesvol. Bartlett scoorde in de 17de en 39ste minuut en Thomas zorgden in de 50ste voor 0-3.

Pas nadat Bartlett rood kreeg wegens opzettelijk hands konden de Spurs gaan inhalen. Keane zorgde uit een strafschop voor 1-3, Defoe voor 2-3. Een gelijkspel zat er echter net niet meer in voor Tottenham. Of Jol de verantwoordelijke coach blijft, wordt vandaag duidelijk als de clubleiding mededelingen doet over het vervolg op het ontslag van Santini.

Manchester United kwam gisteren niet voorbij de stadgenoten van City: 0-0. Alan Smith van Manchester moest in de voorlaatste minuut vertrekken met een rode kaart. United staat zevende, op elf punten van Arsenal.