Nederlandse hockeysters met Duitsland aan kop

Nederland gaat na twee speelronden samen met olympisch kampioen Duitsland aan de leiding bij de strijd om de Champions Trophy in het Argentijnse Rosarío. De sterk verjongde vrouwenhockeyploeg van bondscoach Lammers begon het toernooi zaterdag met een 2-0 overwinning op China, gisteren gevolgd door een 2-1 zege op titelhouder Australië.

Duitsland versloeg achtereenvolgens Australië (1-0) en gastland Argentinië (2-0), en stuit zaterdag in de laatste speelronde op Nederland, de ploeg die het ruim twee maanden geleden versloeg in de olympische finale in Athene. De nummers één en twee van de voorronde plaatsen zich voor de eindstrijd van zondag.

Lammers bouwt in Zuid-Amerika aan een nieuwe ploeg, die over twee jaar klaar moet zijn voor het wereldkampioenschap dat dan in Madrid wordt gehouden. Na de Olympische Spelen in Athene zwaaiden zes routiniers af, onder wie recordinternational Donners (234 caps), keepster Sinnige (142) en strafcornerspecialiste Boomgaardt (192). De huidige selectie telt nog acht speelsters, die in de Griekse hoofdstad actief waren, en liefst vier debutantes. Een van hen, Kampong-spits Saskia Fuchs, nam zaterdag de openingstreffer voor haar rekening.

Nederland vervolgt het toernooi op het complex van El Jockey Club de Rosarío morgen met een duel tegen Nieuw Zeeland.

Nader bekeken: pagina 17