Kernprogramma Iran: `voorlopig akkoord' gemeld

Volgens de Iraanse chef-onderhandelaar nucleaire zaken hebben Iran en drie Europese landen een voorlopig akkoord bereikt over Teherans nucleaire programma. Dat zou de komende paar dagen worden uitgewerkt. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat er ,,aanzienlijke vooruitgang'' is geboekt. Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië proberen Iran te overreden niet over te gaan tot uraniumverrijking, in het kader van de westerse pogingen te voorkomen dat Teheran kernwapens ontwikkelt. Het Iraanse parlement werkt overigens aan een wet die de staat verbiedt kernwapens te ontwikkelen, aldus het officiële persbureau IRNA. Doel is de wereld ,,te tonen dat de VS en Israël liegen'' over een Iraans kernwapenprogramma, zo zei parlementslid Hamid Reaza Hajbabaei tegen IRNA.