Geen verliespunten, toch ontslag

Jac van Gompel is ontslagen als trainer bij de ongeslagen vrouwenploeg van volleybalclub Longa'59 uit Lichtenvoorde.

Trainer Jac van Gompel is ontslagen als trainer van het eerste vrouwenteam van Longa'59 uit Lichtenvoorde. Het vertrek is opvallend omdat de volleybalsters, die vorig jaar landskampioen werden, onder Van Gompel nog ongeslagen zijn. Zo werd afgelopen weekeinde Sneek met 3-1 verslagen in de Sneker Sporthal.

Woensdag beginnen de vrouwen aan de League Round van de Top Teams Cup. In de eerste wedstrijd neemt het team het uit de Achterhoek op tegen het Turkse Eczacibasi Istanbul. In de poule zitten verder Zeiler Köniz uit Zwitserland en CS Madeira uit Portugal.

Waarom is Jac van Gompel ontslagen als trainer van het eerste vrouwenteam?

Erik Hulshof, voorzitter Longa'59: ,,Om te beginnen is de beslissing om de samenwerking te beëindigen in onderling overleg genomen. Feit is dat we het seizoen begonnen met een goed team en een goede trainer. Toch is vanuit de groep het signaal gekomen dat de chemie ontbrak tussen de speelsters en de coach. Of dat nu zit in trainingsmethoden of in het coachen tijdens de wedstrijden kan ik niet zeggen.''

Desondanks waren de resultaten onder Jac van Gompel goed.

,,Dat klopt. Dat maakt het extra betreurenswaardig. Mogelijk heeft het te maken met de vorige trainer Adrian Ferulik, met wie vorig jaar het Nederlands kampioenschap werd gewonnen. Hij legde zijn functie neer na een auto-ongeluk. Ferulik lag goed in de groep en misschien legden de speelsters de lat op zijn niveau.''

Woensdag beginnen de dames van Longa'59 tegen Eczacibasi Istanbul aan een serie Top Teams Cupduels. Is het moment van het ontslag bewust gekozen?

,,Ik kan absoluut bevestigen dat het vrij ongelukkig is, zo vlak voor belangrijke Europese wedstrijden. Niemand is hier gelukkig mee. Aan de andere kant is het misschien goed dat de knoop is doorgehakt. Als de speelsters vinden dat de chemie ontbreekt, kan dat ook invloed hebben op de volgende wedstrijden.''

Heeft de club al een opvolger gevonden voor Jac van Gompel?

,,We zijn in onderhandeling met een interim-trainer. Daar kan ik op dit moment nog niks over zeggen. We hopen de tijdelijke coach deze week te presenteren, het liefst nog vóór de wedstrijden in de Europa Cup.''