Topstukken Rijksmuseum reizen naar VS

Het Rijksmuseum is een overeenkomst aangegaan met drie musea in de Verenigde Staten. Ruim honderd schilderijen en objecten, waaronder werken van Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals, reizen in 2006 en 2007 onder de titel Rembrandt and the Golden Age: Masterpieces from the Rijksmuseum, naar het Dayton Art Institute in Ohio, het Phoenix Art Museum in Arizona en het Portland Art Museum in Oregon. Nooit eerder is een tentoonstelling met werken uit de collectie van het Rijksmuseum van deze omvang te zien geweest in de Verenigde Staten. Tot medio 2008 wordt het hoofdgebouw van het Rijksmuseum verbouwd en gerestaureerd. De topstukken uit de collectie zijn tot die tijd te zien in de Philipsvleugel van het museum, en in musea in Nederland, Duitsland en België. Morgen opent in de National Gallery in Washington een tentoonstelling over Gerard Ter Borgh, waarvoor het Rijksmuseum vijf schilderijen in bruikleen heeft gegeven.