Leraar 4

Pure chantage van zo'n leerling. Ik zit 34 jaar in het onderwijs en op sommige scholen zette ik de lokaaldeur altijd open, zeker als er meisjes waren. Verder nooit alleen aan een meisje lesgeven.

Op een school maakte ik mee dat er een meisje met een kapotgescheurde blouse de gang op rende en gilde dat de docent dat had gedaan. De man is zijn ondergang tegemoet gegaan omdat de schoolleiding achter de leerling bleef staan.

Opvallend is ook dat er geen zogeheten onderwijsrecht bestaat, behalve de wetboeken staat er op juridisch gebied weinig op schrift. Erg veel advocaten en rechters zitten dus met de handen in het haar. Het vreemde is dat de medeleerlingen geen goede getuigen kunnen zijn wegens minderjarigheid en ongeloofwaardigheid.

De houding van de politie, om iemand alvast in de bak te stoppen, is laakbaar. Maar wij wisten reeds hoe laag het peil van onze politie in het algemeen is en dat zij sekscriminelen die bijvoorbeeld meisjes en vrouwen uitbuiten nauwelijks de baas kunnen.

Ik wens mijn collega erg veel sterkte en ik vind dat er aan rehabilitatie, onder andere in geestelijk opzicht, nog wel het een en ander gedaan kan worden.

    • Robert van Kesteren