Carmen Gomes Inc.:

Zangeres Carmen Gomes (uitspreken op zijn Amsterdams graag) won begin jaren '90 enkele prijzen in de jazzhoek. Toch zingt ze geen `poppedadie' en `skilbibliabop' en gelukkig maar, want in het zingen van teksten is ze beter. Op Shades, haar zesde cd, zijn die bijna allemaal van haarzelf en dat geldt ook voor de composities die ze arrangeerde met pianist Cajan Witmer, contrabassist Peter Bjørnild en drummer Marcel van Engelen. Een trio dat haar al jaren begeleidt, hecht maar relaxt. Er staan op deze cd enkele intieme ballads maar veel liedjes hebben een bluesy touch en nodigen uit tot vingerknippen, tikken met de voet en/of schuddebollen.

Dat Gomes zich vooral in die stukken van een gespierd `Texaans' accent bedient, betekent niet dat ze blij is met Bush, zelfs niet in het van Etta Jones bekende `I'd rather go blind'.

Op 10 nov presenteert Carmen deze cd in het Amsterdamse BIMhuis en in de rest van de maand op nog vijf Nederlandse podia.

Shades

Byton 041027

***

    • Frans van Leeuwen