Winterbanden beoordeeld

Hoewel de winters steeds zachter worden, zijn winterbanden verplicht in een aantal Europese landen, zoals Duitsland. Uit de jaarlijkse test van de ANWB en een aantal Europese zusterorganisaties van de bandenmaten 165/70 R 14 T en 205/55 R 16 H, komt de Continental WinterContact als beste uit de bus. In de maat 165/70 R 14 T wordt maar liefst de helft van de onderzochte banden als matig of slecht beoordeeld (zie www.anwb.nl). Voor deze maat is ook een zogenaamde 4-seizoenenband meegenomen, maar die bleek niet te voldoen aan de vereisten van een winterband.

De banden worden getest op de volgende onderdelen: gedrag op droog wegdek, gedrag op nat wegdek, gedrag op sneeuw, gedrag op ijs, comfort, exterieur geluid, rolweerstand, slijtvastheid en maximaal toelaatbare snelheid.

    • Wim Oude Weernink