Peugeot en Citroën weg uit rallysport

Peugeot en Citroën zullen vanaf 2006 niet meer actief zijn in de wereldtitelstrijd rally. Dat hebben beide merken gisteren in Parijs bekendgemaakt. Voor beide autofabrikanten wordt 2005 het laatste seizoen. Daarin zal Citroën de wereldtitel verdedigen. Eerder maakte Ford bekend dat het nog vier jaar zal doorgaan in de rallysport. Het besluit om te stoppen is ingegeven door de economische laagconjunctuur. Vanaf 2006 zullen de sportbudgetten drastisch verminderd worden. Peugeot en Citroën verdeelden de laatste vijf jaar de wereldtitel merken en leverden drie wereldkampioenen in die periode. Tot zover het persbureau ANP. Een onzer redacteuren voegt hieraan toe: Eveneens als gevolg van de verslechterende economische omstandigheden besloot Opel onlangs in Duitsland uit de populaire raceklasse Deutsche Tourwagen Masters (DTM) te stappen. Dat is een klasse met races in verschillende landen waarbij teams met toerwagens. Ford is vanaf volgend seizoen niet meer met een eigen team actief in de Formule 1. Daarmee houdt het F1-team van Jaguar op te bestaan.