Op en neer naar Parijs

Woensdag 20 oktober moest ik om vijf uur opstaan. Samen met mijn moeder ging ik in één dag op en neer naar Parijs. Om zes uur werden we door de taxi opgehaald, die bracht ons naar het station in Utrecht. Daar stapten we in de trein naar Rotterdam. In Rotterdam stapten we weer over op de TGV (Train Grande Vitesse). Dat is een hele snelle trein. We reden 300 kilometer per uur. Vanaf Rotterdam waren we in drie uur tijd in Parijs. We gingen als eerste naar de Eiffeltoren. Toen ik hem zag keek ik mijn ogen uit. Wat was die hoog, 276 meter. We waren van plan om naar het allerhoogste topje te gaan. En na een uur in de rij lukte ons dat ook. Ik had nog nooit zo'n mooi uitzicht gezien. We gingen ook nog naar de Arc de Triomph en de Notre Dame. Die kerk is heel groot en heeft mooie glas-in-loodramen in de vorm van rozetten. Daar is die kerk ook beroemd om. Wat er daarna gebeurde was niet zo interessant, behalve dat de regen echt met bakken uit de hemel viel. Toen we thuis kwamen was het elf uur 's avonds. Om 12 uur 's nachts gingen we slapen.

Eigen reisverslag van Matthijs van der Horst, 13 jaar, uit Utrecht