Feyenoord speelt gelijk, Utrecht verliest

Feyenoord heeft zich op het Europese podium redelijk hersteld van de pijnlijke nederlaag zondag bij AZ. De ploeg van coach Gullit hield gisteravond in Boedapest de Hongaarse kampioen Ferencváros op 1-1. De voetbalploeg uit Rotterdam heeft met vier punten uit twee duels in groep A een goede kans bij de eerste drie te eindigen en de volgende ronde te halen.

Feyenoord had het vanaf het beginsignaal zwaar te verduren in het Puskas-stadion. Niet alleen de beruchte Hongaarse aanhang zorgde voor een explosieve sfeer, ook de thuisploeg pakte Feyenoord hard aan. Vooral Kalou moest het ontgelden. De topscorer uit de eredivisie kreeg binnen tien minuten twee flinke tikken van verdediger Gyepes.

De openingstreffer van de Hongaren in de 27ste minuut viel onverwacht. Tozser legde vanaf dertig meter aan, na een overtreding van Paauwe waarvoor de aanvoerder van Feyenoord tot zijn woede de gele kaart kreeg. De Hongaarse doelman Babos verkeek zich op het afstandsschot.

Uit een pass van Kuijt scoorde Kalou na een uur koelbloedig de gelijkmaker, 1-1. Met het nodige geluk kwam Feyenoord het slotoffensief van Ferencváros ongeschonden door. In de slotfase lieten Buffel en Kuijt nog grote kansen liggen op een zege.

FC Utrecht verloor gisteravond thuis met 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. Rotan en Semotsjko scoorden voor Dnjepr, Douglas deed dat voor Utrecht. Utrecht verloor onlangs ook zijn eerste UEFA-Cupduel, met 2-0 bijReal Zaragoza.