ADO verzet zich tegen spelen zonder publiek

ADO Den Haag gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel naar aanleiding van het gestaakte duel met PSV op 16 oktober. De club heeft dit vandaag bekendgemaakt. De Hagenaars kregen van de aanklager betaald voetbal een voorstel van twee duels zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. De zaak zal nu worden behandeld door de tuchtcommissie van de KNVB. ,,We vinden dat we als club in het voor- en natraject van de wedstrijd alles hebben gedaan om dit te voorkomen. We willen het voorstel daarom niet accepteren'', zei de woordvoerder van ADO Den Haag. Woensdag legde de tuchtcommissie van de KNVB de club een boete van 25.000 euro op voor de kwetsende spreekkoren van de aanhang in het duel tegen Ajax op 12 september. ADO Den Haag mag ook geen fans meenemen naar het uitduel met Ajax op 30 januari. In dat vonnis was ook één voorwaardelijke wedstrijd zonder thuispubliek opgenomen. Tegen die uitspraak is ADO Den Haag in beroep gegaan.

Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten dat PSV het uitduel tegen ADO Den Haag met 2-0 heeft gewonnen. Dat was op 16 oktober de stand toen het duel in de 80ste minuut werd gestaakt wegens spreekkoren en een dreigende situatie. Koploper PSV heeft in de eredivisie nu een voorsprong van vier punten op achtervolger Feyenoord.