Omzet Deutsche Post 9,7 procent hoger

Moederbedrijf Deutsche Post World Net bezit 51 procent van Selekt Mail; uitgever Wegener 49 procent. Vandaag maakte Deutsche Post de cijfers bekend over de eerste negen maanden van dit jaar. De omzet van de hele groep (inclusief Postbank) is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 9,7 procent gestegen tot 31,7 miljard euro. Bij de divisie Post steeg de totale omzet met 2,3 procent naar 9,4 miljard euro. Daarbinnen nam de omzet van internationale post (waaronder Selekt Mail valt) met 16,9 procent toe tot 1,28 miljard euro. Dit is vooral te danken aan acquisities. Deutsche Post is, met behulp van de opbrengst van de gedeeltelijke verkoop van Postbank eerder dit jaar, op het overnamepad. In september kocht het bedrijf een aandeel van 38 procent in het Spaanse Unipost. Deutsche Post heeft ook voet aan de grond gekregen in de postmarkten van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Net als TPG heeft Deutsche Post een bod gedaan op een 25-procentsaandeel in Post Danmark, de Deense staatsposterijen. Op 15 november wordt bekend wie de winnaar is.