Dinsdag gecremeerd

De crematie van Theo van Gogh vindt aanstaande dinsdag plaats in het crematorium De Nieuwe Ooster, in het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. Dat heeft zijn productiemaatschappij Column gemeld.

De plechtigheid is voor iedereen toegankelijk. Van Gogh bereidde zelf enkele weken geleden de plechtigheid voor zijn overlijden voor, omdat hij bang was voor zijn vliegreis naar de Verenigde Staten, waar hij binnenkort met zijn zoon naar toe zou gaan.

De crematie wordt voorafgegaan door een besloten feest op maandagavond. Gijs van de Westelaken, Theodor Holman, Hans Teeuwen en Doesjka van Hoogdalem zullen spreken tijdens het feest. Op het feest maandagavond treedt de muzikant Spinvis op. Meer mensen worden nog benaderd om een bijdrage te leveren. Van Gogh wilde geen rouwstoet.

Of de plechtigheid op televisie zal worden vertoond, is nog niet duidelijk. De NOS meldde vanmorgen hierover nog in gesprek te zijn. BNN zou plannen hebben het feest uit te zenden, maar zekerheid daarover is er niet. Naast het crematorium worden projectieschermen neergezet voor publiek dat niet naar binnen kan.