`Beschaafde' samenleving steunt op zelfbeheersing 6

De Marokkaanse gemeenschap wordt vaak verweten niet vaak en niet hard genoeg haar mening naar buiten te brengen of afkeuring te laten blijken. Ook Theo van Gogh deelde deze mening. Hij vond het bizar dat er zo weinig kritiek kwam op de aanslagen op de Twin Towers. Daarom schreeuwen we dit er nu uit.

Een moord is een moord, ongeacht wie hem pleegt. Iemand van het leven beroven, is iets waar een normaal denkend mens geen goed woord voor over kan hebben. Toch beseffen wij dat met deze gebeurtenis een nieuwe episode is aangebroken. Deze keer is de dader een Marokkaan.

Er staat iets te veranderen. Het gaat niet langer zo. Wij spreken ons uit tegen al diegenen die welke vorm van extremisme dan ook willen overdragen. Wij zijn het zat om met dit extremisme vergeleken te worden. Onze ideeën komen overeen met die van de liberale staat en niet met die van onderdrukking. Wij zijn hier geboren, in dit land horen we thuis en zijn we wie wij zijn.

Dat zullen wij ons niet laten afnemen door een stelletje bekrompen personen. Een halt moet toegeroepen worden aan de ongeletterde die de letter gebruiken om de wereld kapot te maken. We weten dat het grootste gedeelte van de Marokkanen zal spuwen op de moord. Maar spuw nu met vuur. Geef de ratten geen kans onze levens van binnenuit leeg te vreten. Protesteer hier tegen. Kom hier tegen in verzet!

    • Asis Aynan
    • Student Journalistiek Hogeschool van Utrecht
    • Student Filosofie Universiteit van Amsterdam
    • Samira Ahli