Aubergine-paprika-timbaaltjes

De timbaaltjes storten is niet moeilijk: leg een bord op het vormpje, keer ze, beide vasthoudend, ondersteboven en neem het vormpje eraf. Geef als het de eerste keer niet lukt het vormpje na het keren een stevige tik.

Leg de paprika's op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en zet circa 30 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, waarbij u ze af en toe omdraait, tot ze rondom geblakerd zijn. Neem ze uit de oven, leg er een schone theedoek over en laat ze afkoelen.

Snijd de aubergines bij en snijd ze dan in plakken van krap 1 centimeter dik. Verhit een laagje olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Doe een aantal plakken aubergine tegelijk in de hete olie en bak ze aan beide kanten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de plakken aubergine op dezelfde manier. Laat ze afkoelen.

Pel de afgekoelde paprika's boven een zeef die u boven een kom heeft gezet. Zo vangt u de heerlijke sappen van de paprika's op en blijven eventuele zaadjes in de zeef achter. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in de lengte in brede repen. Bewaar het sap.

Neem 6 kleine soufflébakjes van 8 centimeter doorsnee en 5 centimeter hoog. Besmeer een plakje aubergine met wat rode pesto en leg het met de besmeerde kant boven in het bakje. Schik er een laagje paprika op. Besmeer nog een plakje aubergine met rode pesto en leg dat op de paprika. Schik er een tweede laagje paprika op en een laatste plak aubergine met de met rode pesto besmeerde kant onder. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Druk lichtjes aan. Maak de rest van de timbaaltjes net zo. Dek ze af met plasticfolie en zet ze minstens twee uur in de koelkast.

Stort ze voor het serveren in het midden van grote borden. Schik er de sla omheen, leg er de partjes tomaat op en sprenkel er wat extra vergine olijfolie en het bewaarde paprikasap over en langs de rand van de borden.

Morgen: gehaktbrood.

    • Kim Maclean