Rembrandt op veiling

Op de jaarlijkse veiling van Nederlandse en Vlaamse tekeningen gisteravond bij Sotheby's Amsterdam, heeft een tekening van Rembrandt van Rijn 232.000 euro opgebracht. Het betreft een landschapstekening van een herberg op een dijk in de omgeving van Amsterdam van rond 1652. Het bedrag is bijna het dubbele van de hoogste richtprijs (120.000 euro), maar volgens een woordvoerster van Sotheby's niet te veel voor de kleine schets van 104 bij 201 millimeter. De koper is volgens het veilinghuis particulier en anoniem. Naast de Rembrandt gingen gisteren tekeningen van Cornelis Hendrickz. Vroom, Herman Henstenburgh en Hans Bol onder de hamer. Ook deze werken leverden hogere bedragen op dan geschat. Voor een zeldzaam rivierlandschap van de Haarlemse meester Vroom werd 204.000 euro neergeteld, ruim twee maal de hoogste richtprijs. In totaal bracht de veiling ruim een miljoen euro op.