Pionierswerk in Istanbul

Toini Niekoop (33) geniet volop van zijn nieuwe baan in Turkije: sinds 1 oktober geeft hij leiding aan het nieuwe kantoor van MeesPierson Intertrust in Istanbul. ,,Dit is echt pionierswerk'', meldt hij per telefoon. ,,Wij zijn een van de eerste trustkantoren hier.'' Simpel gezegd adviseert MeesPierson Intertrust Turkse bedrijven die internationaal willen opereren over de wijze waarop ze hun onderneming het beste kunnen opzetten. Helemaal nieuw was Turkije niet voor Niekoop. Als senior relationshipmanager van MeesPierson Intertrust en medeverantwoordelijk voor Azië en het Midden-Oosten vloog hij al regelmatig naar Turkije. ,,Ik proefde een enorm potentieel. Ik heb toen een businessplan opgesteld en ben gevraagd dat uit te voeren.'' Het kantoor in Istanbul telt nu nog drie werknemers, maar ,,we komen handen en voeten tekort'', volgens Niekoop. ,,Het is vandaag een nationale feestdag, maar veel kantoren zijn open. De handelsgeest hier is veel groter dan in Nederland. Heerlijk, die bedrijvigheid!''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat