Moord had nooit mogen plaatsvinden 7

Theo van Gogh stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Velen heeft hij daar ongetwijfeld mee beledigd, maar het was zijn mening. En die mag je altijd geven in Nederland. Dat hoort bij de democratie. Nu was deze mening voor een, naar verluidt, overtuigde moslim te veel van het goede. Van Gogh was een onoverkomelijk probleem voor hem en dus moest deze markante Nederlander sterven. Probleem opgelost? Natuurlijk niet. Het probleem wordt nu alleen maar groter. Nederland zit vol met extremen. Van links tot rechts, van moslim tot christen. De dood van Theo van Gogh zal het slechtste in Nederland naar boven halen: verdeeldheid.

Als Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld vragen we Nederland de rust te bewaren. Wij vragen iedereen, met welke overtuiging dan ook, op te staan om zich te distantiëren van deze afschuwelijke daad.

Nu is het moment voor ons allemaal aangebroken om ons publiekelijk achter de Nederlandse democratische waarden en normen te scharen.

    • Landelijke Stichtingtegenzinloosgeweld
    • Viviane de Bruijne