Duivelse kloon

Het echtpaar Duncan verliest hun achtjarige zoontje Adam. Ze hoeven niet lang na te denken over het aanbod van dokter Richard Wells (De Niro) om hun zoontje te klonen en een nieuw leven te beginnen. Als de nieuwe Adam acht wordt, gebeuren er rare dingen. Kan een kloon herinneringen hebben aan zijn vorige leven?

De thriller Godsend doet iets waar films goed in zijn: het presenteren van ethische dilemma's om vervolgens impliciet de vraag op te roepen wat jij zou doen. Klonen of niet klonen? Maar Godsend verwordt al snel tot een moderne versie van The Omen. Is het kind wel echt gekloond uit de cellen van Adam? Als Godsend een goede thriller was geweest, hadden deze ongeïnspireerde verhaalelementen niet gegeven. Nu wel. Van dik hout zaagt men planken, meer is het uiteindelijk niet. Aan het eind wordt zelfs ruimte overgehouden voor een vervolg.

Godsend. Regie: Nick Hamm. Met: Greg Kinnear, Rebecca Romijn-Stamos, Robert de Niro. In: 17 bioscopen.