`Balco verstrekte THG aan Grieken'

De twee Griekse atleten Kostas Kenteris en Ekaterini Thanou, die aan de vooravond van de Olympische Spelen in Athene het middelpunt waren van een dopingschandaal, zijn door het Amerikaanse bedrijf Balco voorzien van het spierversterkende middel THG. Dat schrijft de Amerikaanse krant San José Mercury News, die met de San Francisco Chronicle zeer goed geïnformeerd is over de affaire-Balco. In de VS loopt een strafzaak tegen Balco, wegens het verstrekken van verboden stimulerende middelen. Kenteris en Thanou veroorzaakten opschudding door een dag voor de opening van de Zomerspelen verstek te laten gaan bij een dopingcontole. Beide atleten zeiden dat zij ontbraken mede doordat zij op de avond van de controle een motorongeluk hadden gekregen, een verklaring die nooit is bewezen.