Albayrak geeft verkiezing namens de OVSE een zes

De Nederlandse waarneemster bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, het Tweede-Kamerlid Nebahat Albayrak (Pvda), geeft het verloop van de stembusgang een zes, ,,een voldoende''. Zij laakte gisteravond de technische problemen bij het kiezen. Albayrak leidt in de stad Albuquerque in New Mexico een team van waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Volgens haar zijn er veel onduidelijkheden over de registratie van kiezers en de mogelijkheid om een voorlopige stem uit te brengen als de registratie niet klopt. Ze noemde de verkiezingen weinig transparant, vooral omdat per staat de procedure verschilt. Volgens Albayrak reageerden medewerkers van stembureaus verontwaardigd op de komst van het OVSE-team. ,,Wij zijn zelf toch waarnemers bij verkiezingen in Derde-Wereldlanden'', was een veelgehoorde opmerking.