Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Over de verkiezingen in de Verenigde Staten met Amerikanen die in Nederland wonen. Verder reportages over het Bush- en het Kerry-kamp. Ned.2, 18.20-19.10u.

Verkiezingsspecial CCN uit Atlanta. Marathonuitzending over de Amerikaanse verkiezingen met reportages uit de hoofdkwartieren van Bush en Kerry en reacties vanuit alle delen van de wereld. CNN, 23.00-09.00u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Terugblik op de verkiezingscampagne uit 1948 tussen Harry Truman en Thomas Dewey. Alle peilingen gaven aan dat Truman verslagen zou worden maar het pakte anders uit. Ned.3, 21.00-21.30u.

Who do you think you are? Serie waarin bekende Britten hun stamboom onderzoeken. Deze keer de autorecensent Jeremy Clarkson, bekend van het programma Top Gear. BBC2, 22.00-23.00u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd PSV tegen het Noorse Rosenborg. Daarna een samenvatting van Barcelona tegen AC Milan. Ned.2, 19.55-23.40u.

CONSUMENT & DRAMA

Keuringsdienst van Waarde. Over de smaakversterker E621, beter bekend onder de naam ve-tsin. Ned.3, 21.30-22.00u.

Zes minuten. Eerste aflevering van een op feiten gebaseerde dramaserie over de beslissende 6 minuten nadat iemand een acute hartstilstand heeft gehad. Verhaallijnen van verschillende slachtoffers vormen de basis. Kijk ook naar www.zesminuten.nl. Ned.1, 0.05-0.35u.

FILM

Star Trek: Generations (David Carson, 1994, VS). Star Trek-avontuur waarin kapitein Kirk (William Shatner) de leiding overdraagt aan kapitein Picard (Patrick Stewart). Met Malcolm MacDowell als verknipte professor. RTL5, 20.30-22.45u., onderbroken door reclame.

Rush Hour (Brett Ratner, 1998, VS). Eerste big-budget-Hollywoodfilm van Aziatische martial-arts-superster Jackie Chan is amusante actiekomedie annex buddyfilm. Met Chan als de zwijgzame oosterling en Chris Tucker als de hysterisch ratelende Amerikaan. Zij dienen een ontvoerd dochtertje op te sporen. Veronica, 20.30-22.20u.

Falling through (Colin Bucksey, 2000, Can./Fr./Lux.). Derderangs thriller draait om paspoortvervalsing op Amerikaanse ambassade in Parijs. RTL5, 22.45-0.25u.

An Almost Perfect Affair (Michael Ritchie, 1979, VS). Romantische komedie biedt ontgoochelende blik op liefdesethiek tegen decor van het filmfestival van Cannes. Independent filmmaker Keith Carradine beleeft affaire met Monica Vitti, de vrouw van producent Raf Vallone. BBC2, 1.20-2.55u.

Loenatik, de moevie (Bobby Eerhart, 2002, Nederland). Amusante speelfilm met de vijf gekken uit de succesvolle VPRO-serie. Morgen, Ned.3, 13.05-14.35u.

If You Knew Suzie (Gordon M. Douglas, 1948, VS). Komedie met Eddie Cantor en Joan Davis als artiestenechtpaar dat onverwacht miljoenen blijkt te erven. Morgen, BBC2, 15.00-16.30u., zwart-wit.

Beanstalk (Michael Davis, 1994, VS). Moderne, ironische variatie op het sprookje Jack and the Beanstalk. Met Margot Kidder als verknipte professor die meent dat sprookjes op waarheid berusten. Morgen, SBS6, 15.55-17.15u.

RADIO

Kunststof. Gesprek met architect en rijksbouwmeester Melle Crouwel over de vraag hoe Nederland er in de toekomst uit zal gaan zien. Radio 1, 19.04-20.00u.

Grote Amerikaanse verkiezingsavond. Rechtstreeks uit Studio Desmet in Amsterdam impressies van de Amerikaanse verkiezingen en reacties uit Noord-Korea, Iran, Irak, New York, Tibet en South Dakota. Verder fragmenten van de Amerikaanse lokale televisie en veel live muziek. 747AM, 21.00-23.00u.

Radio 1-journaal. Uit de studio van de National Public Radio in Washington ontvangen presentator Rob Trip en correspondent Tim Overdiek een keur aan gasten. Zo analyseert oud-campagnestrateeg van de PvdA en lid van het campagneteam van oud-president Clinton Hans Anker de campagnes van Bush en Kerry. Verder documentairemaker Michiel Vos die de campagne van Kerry van binnenuit volgde. Ook komen verschillende in de Verenigde Staten wonende Nederlanders aan het woord. Door de hele uitzending zijn er reportages uit het Bush- en Kerry-kamp te horen. Radio 1, 0.04-7.00u.