Apotheek in drogisterij open

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft gisteren in Brunssum een apotheek in een DA-drogisterij geopend. In totaal komen er in Limburg om te beginnen twee gezondheidsspeciaalzaken en vijftien servicepunten. Dat zijn drogisterijen waar mensen hun recept kunnen inleveren, en later via bemiddeling van de speciaalzaken kunnen afhalen. Volgens zorgverzekeraar CZ kan dit forse kostenbesparingen opleveren voor de consument. Volgens voorzitter M. Leers van de raad van bestuur van CZ komt een aantal apothekers in Limburg de afspraken niet na om geneesmiddelen te leveren waar het patent van verlopen is en scheelt dat 40 procent in de kosten. De apothekersorganisatie KNMP hekelt de ,,valse concurrentie'' die nu toegestaan wordt. Begin 2003 begon Ahold-dochterbedrijf Etos samen met zusterbedrijf Albert Heijn een proef met apotheken in Den Bosch. Binnenkort opent deze keten negentien nieuwe locaties.