AH door voorraad Aladdin heen

Albert Heijn moet klanten teleurstellen die Aladdin-poppen wilden sparen. De handpoppen zijn op. De supermarktketen zegt door de ,,zeer ruime voorraad'' aan poppen heen te zijn.

Het speelgoed blijkt zo populair dat de winkels na twee weken, halverwege de actie, door hun voorraad heen zijn. Voor mensen die nog spaarcoupons hebben, laat Albert Heijn nieuwe poppen maken. Begin volgend jaar moeten deze uit China gearriveerd zijn.

Albert Heijn had 1,3 miljoen handpoppen, gebaseerd op de Disney-film Aladdin, laten maken. Er zijn zes verschillende poppen. Bij aankoop van 25 euro of meer aan boodschappen ontvingen klanten een coupon. Elke coupon was goed voor een pop.

Albert Heijn is gestopt met de uitgifte van de spaarcoupons. Het bedrijf berekent nu hoeveel bonnen nog in omloop zijn. De nog niet ingewisselde coupons zijn volgend jaar alsnog inwisselbaar.

De spaaractie met de poppen maakt deel uit van de `AH Disney weken', waarin de supermarktketen van het entertainmentconcern het recht kreeg de poppen exclusief voor Albert Heijn te laten maken. Door deze actie ontstaat aandacht voor de film Aladdin, die op dvd is verschenen. De dvd is ook bij Albert Heijn te koop. Klanten die beschikken over de aan de winkelketen verbonden Bonuskaart kunnen ook voor 1,99 euro een doos kopen, te gebruiken als poppenkast. Daarnaast is met een kleurplatenactie een van de vijftien beschikbare reizen naar Disneyland bij Parijs winnen.

Albert Heijn wil niet vertellen welke zakelijke afspraken zijn gemaakt met Disney, noch hoeveel coupons er zijn gedrukt. Bij acties als deze worden meer coupons gedrukt dan artikelen worden geproduceerd, omdat een deel van de coupons niet wordt ingeleverd.