Studie FIFA over dood voetballers na hartstilstand

De wereldvoetbalbond FIFA gaat volgend jaar bij het medisch congres extra aandacht besteden aan de plotselinge dood van voetballers. Het congres wordt in 2005 van 3 tot en met 6 juni in het Mexicaanse Cancun gehouden. Aanleiding is de dood van ondere anderen de Braziliaan Serginho. Hij overleed woensdag aan de gevolgen van een hartaanval. Bij het congres komen 48 medische deskundigen bijeen, onder wie de clubartsen van Barcelona en AC Milan. ,,We zullen een hele dag aan de plotselinge dood van voetballers besteden. We hopen daarbij tot een voorstel te kunnen komen de geneeskundige onderzoeken bij de clubs en nationale selecties centraal te verzamelen'', zei dokter Nicolas Zarur. Hij is als arts van de Mexicaanse voetbalbond belast met de organisatie van het congres.