Punt Arsenal na late goal Van Persie

Met een fraaie treffer in blessuretijd heeft de Nederlandse invaller Van Persie zaterdag Arsenal op eigen veld behoed voor de tweede competitienederlaag op rij. Tegen Southampton werd het 2-2 in Londen.

De Fransman Henry miste na een half uur spelen voor Arsenal een penalty en het bleef lang 0-0. Na ruim een uur spelen zette Henry de Londense ploeg op aangeven van Bergkamp alsnog op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Delap tweemaal met het hoofd voor Southampton.

Van Persie, in de 83ste minuut in het veld gekomen, redde Arsenal ver in blessuretijd en deed dat op fraaie wijze. Eerst kapte hij een tegenstander uit, waarna hij met zijn linkervoet de bal in de verre hoek schoot. Vlak daarna maakte de oud-speler van Feyenoord nog bijna de winnende treffer met een kopbal.

Trainer Wenger van Arsenal was tevreden met het gelijkspel, want bij een nederlaag, zei hij, zou zijn ploeg in een `vertrouwenscrisis' zijn beland. De 2-0 nederlaag bij Manchester United, de eerste in vijftig competitieduels, was vorige week hard aangekomen. ,,Psychologisch was het erg belangrijk niet te verliezen'', zei Wenger.

Dankzij Van Persie, die eerder deze week ook al scoorde in het toernooi om de League Cup, blijft Arsenal aan kop in de Premier League. Stadgenoot Chelsea heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo. Chelsea won met 4-1 bij West Bromwich Albion. Gudjohnsen scoorde uit een rebound, nadat de Nederlander Robben de paal had geraakt. De oud-PSV'er speelde een goede wedstijd. Manchester United, zonder de geschorste Nederlander Van Nistelrooy, verzuimde te profiteren van het puntenverlies van Arsenal. Manchester verloor met 2-0 bij het laag geklasseerde Portsmouth.

In Duitsland slaagde VfL Wolfsburg erin de leidende positie in de Bundesliga te versterken. De ploeg van trainer Gerets won voor eigen publiek met 4-3 van FSV Mainz. De Bulgaar Petrov maakte alle treffers van Wolfsburg, dat de naaste concurrenten Bayern München en VfB Stuttgart dure nederlagen zag lijden. Schalke 04 klom door de 3-2 zege op Stuttgart naar de tweede plaats, op drie punten van het verrassende Wolfsburg. Bayern verloor verrassend met 2-0 van Borussia Mönchengladbach, de aartsrivaal uit de jaren zeventig.

In Spanje leverde Barcelona twee punten in door gelijk te spelen tegen Athletic de Bilbao. Naaste concurrent Sevilla profiteerde niet en raakte door een nederlaag bij Zaragoza verder achterop. Valencia kreeg Atletico Madrid op bezoek en kwam ook niet verder dan 1-1. Een andere tegenvaller was de blessure van Aimar. De spelbepaler van Valencia kreeg een trap vol in het gezicht toen hij een bal probeerde te koppen. Per ambulance is hij naar een ziekenhuis gebracht.