Koekje met rode streep

Vandaag gaat iedereen los. President George W. Bush reist vijftien uur door Ohio en gaat veel later naar bed dan zijn gebruikelijke negen uur. De Democratische kandidaat John Kerry vliegt langs Orlando (Florida), Milwaukee, Detroit, Cleveland, Toledo (Ohio) en La Crosse (Wisconsin).

Aan de vooravond van deze dolle maandag gingen de Amerikaanse kinderen langs de deuren omdat het Halloween was. De uitgeholde pompoenen hadden soms politieke uitsnedes. En als er toch bang moest worden gemaakt, dan waren er wel favoriete voorbeelden om uit te beelden.

Een moeder in de buurt deelde zelfgebakken koekjes uit om deze belangrijke campagneavond niet verloren te laten gaan. Het waren olifantjes (het symbool van de Republikeinen) met een rood doorgehaalde W.

weblog marc chavannes: www.nrc.nl/amerikakiest