`Jeugdgevangenis 't Nieuwe Lloyd moet sluiten'

De jeugdgevangenis voor jongens, 't Nieuwe Lloyd in Amsterdam, kan niet als zelfstandige inrichting blijven bestaan. Dit is de belangrijkste bevinding van Bureau Berenschot dat onderzoek deed op verzoek van minister Donner (Justitie). De situatie bij 't Nieuwe Lloyd is dusdanig ontwricht dat een sluiting van de inrichting volgens het organisatieadviesbureau de enige oplossing lijkt. Aanleiding voor het onderzoek was een reeks van incidenten en problemen veroorzaakt door een slechte bedrijfscultuur en financiële problemen. Extra personeel en ander management hebben de situtatie niet kunnen verbeteren. De dienst justitiële inrichtingen zal binnenkort een besluit nemen over 't Nieuwe Lloyd. De inrichting heeft 66 gesloten opvangplaatsen voor jongens.