Fans huldigen Sox

Ruim drie miljoen fans hebben de honkballers van de Boston Red Sox zaterdag toegejuicht tijdens hun overwinningsparade door de Amerikaanse stad. Regen en kou – het was tegen het vriespunt – konden de supporters niet deren. De eerste overwinning in de World Series sinds 1918 moest uitbundig gevierd worden. Nooit eerder waren zoveel mensen samengekomen in het centrum van Boston.

Spelers en staf werden in groepjes van vier vervoerd in oude amfibievoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. De tocht ging van het eigen stadion Fenway Park naar het gemeentehuis. De politie arresteerde vijftien personen.

In de finale van de World Series versloegen de Red Sox de St. Louis Cardinals. Door de zege werd de club verlost van de mythe dat er een vloek op de Red Sox zou rusten. De club was aan het begin van de vorige eeuw met vijf titels de honkbalgrootmacht van de VS, maar nadat sterspeler Babe Ruth in 1920 aan de New York Yankees was verkocht wisten de Red Sox geen landstiel meer te winnen.

Mede-eigenaar van de Red Sox John Henry gebruikte de huldiging om de Democratische presidentskandidaat John Kerry te steunen. ,,In januari won New England de Super Bowl (finale American football, red.), in oktober won New England de World Series (zege Red Sox, red.) en in november gaat de favoriete zoon van New England het presidentschap winnen.''