Erelijst wereldkampioen Valentino Rossi

Valentino Rossi is hard op weg de grootste motorcoureur ooit te worden. De 25-jarige Italiaan werd dit jaar wereldkampioen in de klasse MotoGP en breekt statistisch vele records. Hij baarde vooral opzien door zijn zesde wereldtitel te veroveren op het sportief zieltogende Yamaha, het motormerk dat hij dit jaar had ingeruild voor Honda. Hij bezorgde zijn nieuwe stal na twaalf jaar weer een mondiaal succes. Rossi won gisteren in het Spaanse Valencia de afsluitende Grand Prix. Na Eddie Lawson is Rossi de tweede coureur in de geschiedenis die twee wereldtitels op rij op verschillende motormerken heeft veroverd. Met Phil Read en Mike Hailwood deelt de Italiaan ook het record van drie wereldtitels in drie verschillende klassen: 125cc, 250cc en 500cc/MotoGP.