Dirigent Oren gearresteerd

De dirigent Daniel Oren is eind vorige week gearrresteerd en in de boeien weggevoerd na een voorstelling van Puccini's La bohème in de Metropolitan Opera in New York. Dat gebeurde na een aanhoudingsbevel van zijn echtgenote, van wie hij duurzaam gescheiden leeft en die 100.000 dollar van hem eist. Oren, een beroemd dirigent van Israelische afkomst die regelmatig werkt in de opera's van Londen, Wenen, Buenos Aires en een aantal Amerikaanse steden, sliep in een politiecel en werd de volgende dag weer vrijgelaten. Volgens zijn advocaat had Oren nooit een schriftelijke aanmaning ontvangen. De advocaat van zijn vrouw zegt dat ze de arrestatie pas na de voorstelling liet gebeuren om zo weinig mogelijk opschudding te veroorzaken. Een Amerikaanse rechter heeft inmiddels Orens Amerikaanse banktegoed bevroren, behalve een bedrag van 8750 dollar, waarvan hij een week moet kunnen rondkomen. Oren heeft kinderen bij zijn eerste vrouw en zijn huidige vriendin.