Zeuren over banken

Mijn zoon, woonachtig in Chili, wil een lening (in euro's) aan mij aflossen in dollars, in termijnen. We doen dat niet per overschrijving, omdat we beiden de woekerkosten die banken berekenen niet willen betalen. Contant dus, tijdens schaarse ontmoetingen. Gezien de lage koers wil ik de dollars voorlopig niet inwisselen, hetgeen betekent dat ik ze moet bewaren, liefst op een dollarrekening. De Postbank waar ik klant ben, kent geen dollarrekening en verwijst naar de ING Bank. Die biedt zo'n rekening wel aan, maar deze kan niet gebruikt worden om contant op te storten. Banken beheersen het geldsysteem en willen daaraan onrechtmatig verdienen. Wat rest is de oude sok.

(M. de M.)

Vraagt u eerst eens aan ING waarom dat niet kan en of ze een andere oplossing weten. Dat lijkt mij creatiever dan over de banken te zeuren.