Tété Alhinho

Dankzij de doorbraak van Cesaria Evora eind jaren '80 heeft meer talent uit Kaapverdië kansen gekregen en gegrepen. Bijvoorbeeld zangeres Tété Alhinho (1956). Ze verliet de eilanden op haar achttiende, studeerde in Portugal, emigreerde naar Cuba en daarna naar Mexico. Ze maakte vier cd's op eigen naam plus enkele met de groep Simentera o.l.v. multi-instrumentalist Mario Lucio Souza. De laatste is behalve producent ook de gitarist op Voz, een intiem avontuur voor twee. De stem van Alhinho heeft dezelfde laagte als die van Evora, maar klinkt wat levendiger en opgewekter. Wie van rustige `luisterliedjes' houdt heeft aan deze zangeres een goede, al krijg je na tien liedjes wel behoefte aan een pauze. Het past dus dat Tété Alhinho vanaf vanavond in Barendrecht, Nijmegen, Utrecht en Tilburg het voorprogramma doet van de Portugese diva Mariza.

Voz, World Connection 43043

Distr. Rough Trade