Russische regio's ingebonden

Het Russische parlement steunt de plannen van president Poetin om zijn macht over de regio's te versterken. De Doema ging vrijdag in eerste lezing akkoord met het voorstel van de president om de gouverneurs van de 89 regio's die Rusland telt, niet langer te kiezen. Poetin wil de gouverneurs voortaan vanuit Moskou benoemen. Volgens de Russische president is dat nodig om beter strijd te kunnen leveren tegen terreur. ,, Wij willen hiermee bereiken dat Rusland van een lappendeken weer een verenigd en onverdeeld land wordt'', alsus Dmitri Rogozin van de Rodina fractie in het parlement. De communist Ivan Melnikov, oppositie, reageerde boos: ,,Ze maken op cynische wijze gebruik van de tragedie in Beslan om wetgeving te forceren die erop gericht is om de macht te concentreren in de handen van één man.