NRC Handelsblad vernieuwt website

Met ingang van vandaag heeft de website van NRC Handelsblad diverse nieuwe onderdelen en een nieuwe vormgeving. Een overzicht van de veranderingen:

De webeditie www.nrc.nl bestaat voortaan uit twee onderdelen: een Abonneesite en een gratis Basissite.

Op de nieuwe Abonneesite kunnen bezoekers onder meer de complete krant in digitale vorm lezen en artikelen uit het archief van NRC Handelsblad (tot 1991 terug) opvragen. Ook is de Winkler Prins Encyclopedie `on line' volledig doorzoekbaar. Abonnees van de krant hebben gratis toegang tot de gehele site: de basissite én de abonneesite.

Bezoekers die geen abonnement op de krant hebben, blijven welkom op de basissite, met actueel nieuws en diverse rubrieken. Daarnaast kunnen zij een Webabonnement nemen, of zij kunnen voor een tijdelijke toegangspas kiezen. Dit verschaft ook toegang tot de abonneesite.

De digitale editie (dat is: de volledige krant in de originele dagblad-vormgeving) is dagelijks omstreeks 16.30 uur op het scherm te zien.

Het digitale krantenarchief, met circa 700.000 artikelen die sinds 1991 zijn verschenen, is voortaan onbeperkt te raadplegen. (Tot dusver waren voor abonnees alleen de artikelen van de afgelopen drie maanden gratis beschikbaar, terwijl voor alle andere artikelen 1,15 euro moest worden betaald.)

De tevens via www.nrc.nl beschikbare `multi-mediale' Winkler Prins Encyclopedie bevat tienduizenden artikelen, foto's, muziek- en filmfragmenten.

Abonnees hebben ook toegang tot het Boekrecensiearchief, de complete Cultuuragenda van Nederland met duizenden recensies uit de krant, dossiers over actuele onderwerpen en een speciale sectie met beursinformatie.

De basissite bevat een selectie van nieuws en achtergronden uit de krant. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, is actueel nieuws beschikbaar, verzorgd door het ANP. En verder: columns, van onder anderen Youp van 't Hek en Frits Abrahams, en weblogs.

De vernieuwde website wordt vandaag nader geïntroduceerd in onze bijlage Leven &cetera.

    • de Hoofd