Chris Botti

In de Playboy werd hij vergeleken met Chet Baker. Hopelijk dacht men daarbij aan de Baker van omstreeks 1955 en doelt men op de dromerige blik die hij op de cover in de lens werpt. Chris Botti (1962) schijnt hoog te scoren op de lijsten van mooie mannen die in Amerika worden bijgehouden dus moest Night Sessions: Live in Concert wel uitgebracht worden op dvd. Voor wie nog ouderwets luistert, valt er minder te beleven.

Qua toonvorming en frasering heeft Botti (1962) niets van de jonge noch de oude Baker, en zijn muziek doet denken aan de popjazz van Randy Brecker en soms zelfs Herb Alpert die vroeger bij Playboy zo in de gratie was. Dit is prettige achtergrondmuziek om iemand bij te versieren of de tijd in de file door te komen maar spannend wordt het alleen als pianist Jason Rebello even mee mag doen in `Why Not'.

Andere gasten in ieder twee liedjes zijn zangeres Shawn Colvin en Botti's oude werkgever Sting. In het voorprogramma van de laatste speelt hij op 2 en 3/11 in Ahoy, Rotterdam en op 14/11 in het Sportpaleis in Antwerpen.

Chris Botti & Friends: Night Sessions: Live in Concert (CMV CVD 54299).