Amor

Ooit, jaloers op het succes van De Drie Tenoren, verzuchtte een sopraan: `Waren er maar De Drie Sopranen'. Nu zijn er `De Vier Sopranen', al noemen Nathalie Dessay, Felicity Lott, Angelika Kirchschlager en Sophie Koch zichzelf niet zo. Ze hebben op hun cd Amor, ondanks travestierollen, toch nog even de bariton Thomas Allen nodig.

De Vier Sopranen geven een spoedcursus Richard Strauss, getrouwd met de superhoge sopraan Pauline de Ahna: vier Brentano Lieder en de ijle hoogste hoogtepunten uit de opera's Ariadne auf Naxos, Arabella en Der Rosenkavalier. Dessay tiereliert door de Ariadne-coloraturen en samen met Kirchschlager overweldigt ze in het slot van Der Rosenkavalier, waarin wellust en weemoed versmelten. Want Strauss wist dat droom geen werkelijkheid kan zijn en dat geluk niet voor eeuwig is: hij voorzag al zijn Vier letzte Lieder.

Covent Garden

o.l.v. Antonio Pappano , Virgin Classics 5 45705 2

    • Kasper Jansen