Vragen over plan Muziekcentrum

Kamerleden Joop Atsma (CDA) en Fenna Vergeer (SP) vragen staatssecretaris Medy van der Laan (D66, Cultuur) begin volgende week per brief te reageren op het bezuinigingsplan dat het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) dinsdag naar buiten brengt, en dat zeker 90 banen zal kosten. De Kamer sprak deze zomer in een motie-Atsma uit dat de bezuiniging van 6,5 miljoen euro op het MCO moet worden bereikt door een fusie van het Radio Symfonie Orkest en het Radio Kamerorkest. Van der Laan legde zich daar met moeite bij neer, maar hield persoonlijk vol dat opheffing van het Radio Symfonie Orkest ,,de minst kwade oplossing'' is. Die eigen visie herhaalde Van der Laan eind vorige maand in een brief aan het MCO, waarmee ze zich tegen het unanieme Kamerstandpunt verzette. Als Van der Laan zich tegen de uitvoering van de motie blijft keren, willen Atsma en Vergeer haar in een spoeddebat ter verantwoording roepen.