Verder verschenen

Als een beroemde Griekse bouwondernemer live op tv zelfmoord pleegt, is dat aanleiding voor de cynische rechercheur Kostas Charitos om zijn gezondheid te verwaarlozen. Petros Markaris gebruikt in De zelfmoord van Che. Een zaak voor commissaris Kostas Charitos (Gianotten, 428 blz. €19,90. Vertaald uit het Nieuwgrieks door Noortje Pelgrim.) de vooravond van de Olympische Spelen als decor voor deze voorbeeldige Griekse variant op de bouwfraude-enquête.

Isabel Dalhousie is zachtaardig, sympathiek, ethisch bevlogen, Brits afstandelijk en toch dodelijk nieuwsgierig. De Edinburgse filosofe en voorzitster van The Sunday Philosophy Club (Little Brown, 288 blz. €23,20) is de heldin van een nieuwe detectivereeks van veelschrijver Alexander McCall Smith. Ze heeft veel weg van de al even ethische Mma Ramotswe, de nuchtere heldin van The No. 1 Ladies' Detective Agency.

De meermalen bekroonde veelschrijver Andrew Taylor duikt na zijn Roth-trilogie nog veel verder het verleden in. In Een onvergeeflijke misdaad (Signature, 477 blz. €19,95. Vertaald door Martin Jansen in de Wal) reconstrueert hij een onbekende periode in het leven van Edgar Allan Poe.

    • Gert Jan de Vries