Topman CSM vertrekt

Na negen jaar stapt bestuursvoorzitter J. Vink op bij voedingsconcern CSM, dat bakkerij-ingrediënten, snoep en suiker produceert.

Vink vindt dat hij niet meer past bij het nieuwe CSM. Lange tijd nam het bedrijf andere ondernemingen over, maar het is nu aan het herstructureren. Daarbij hoort volgens Vink een andere bestuursvoorzitter. Tot er een opvolger is gevonden, blijft hij aan.

Tijdens zijn voorzitterschap verdrievoudigde de omzet van CSM tot 3,5 miljard euro en verdubbelde de winst naar 178 miljoen euro. Sinds een jaar is het bedrijf bezig de organisatie te stroomlijnen. De laatste maanden heeft CSM enkele onderdelen afgestoten en vorige maand kondigde de onderneming aan dat ze de snoepdivisie Sugar Confectionery wil verkopen. Dat onderdeel produceert onder meer Red Band, Sportlife, King en Venco.

Het winstpotentieel van deze divisie zou te beperkt zijn. Bovendien wil CSM zich concentreren op de drie andere bedrijfsonderdelen.