Lagere strafeis: ADO één duel zonder publiek

ADO Den Haag hoeft van de openbare aanklager van de KNVB nog maar één competitiewedstrijd zonder thuispubliek te spelen. Als het aan hem ligt, zijn supporters van de bezoekende club tijdens het bewuste duel wel welkom. De club mag volgens de nieuwe strafeis, die gisteravond in Zeist op tafel kwam, ook geen fans naar een nog nader te bepalen uitwedstrijd meenemen. ADO Den Haag kreeg eerder een schikkingsvoorstel van twee thuisduels zonder publiek aangeboden. De tuchtcommissie van de KNVB doet binnen twee weken uitspraak. ADO Den Haag dankt de strafeis aan kwetsende spreekkoren van de thuisaanhang in het duel met Ajax op 12 september. De openbare aanklager van de KNVB eiste een lagere straf, omdat hij geconstateerd heeft dat ADO Den Haag de laatste weken veel aandacht aan kwetsende spreekkoren besteedt. Hij vindt echter dat de club tijdens het duel met Ajax eerder en strenger had moeten ingrijpen. De aanhang van ADO Den Haag raakte twee weken geleden opnieuw in opspraak door kwetsende spreekkoren.