Minister De Graaf eens met Jesurun

Minister De Graaf (Koninkrijksrelaties, D66) omarmt het rapport van de commissie-Jesurun die vorige maand ontmanteling van het Antilliaanse landsbestuur bepleitte. Maar uitvoering daarvan vergt nog zoveel onderzoek dat een regeringsstandpunt daarover voor 15 december niet haalbaar is. Dat zei de minister gisteren in de Tweede Kamer bij de behandeling van de begroting van Koninkrijksrelaties. Meerdere fracties hadden er bij De Graaf op aangedrongen, spoed te maken met uitvoering van de aanbevelingen. De commissie bepleitte onder meer om, na ontmanteling van het Antilliaanse landsbestuur, Curaçao en St-Maarten zelfstandige landen binnen het koninkrijk der Nederlanden te maken. De overige eilanden, Saba, St. Eustatius en Bonaire, zouden dan zogeheten `koninkrijkeilanden' worden.