In Your Hands

Anna is een pas afgestudeerde theologiestudente die een baan krijgt als predikante in een vrouwengevangenis. Daar maakt zij kennis met de veroordeelde Kate, van wie de gevangenen fluisteren dat zij genezende krachten heeft. De troost die Anna zou moeten geven, halen zij liever bij de onwillige wonderdoenster. Kate (Trine Dyrholm, het serveerstertje in Festen) is een norse vrouw die misschien wel een misdaad heeft begaan die zo ernstig is dat erover spreken taboe is. Vanaf hun eerste ontmoeting ontstpint zich een doodstille krachtmeting tussen beide vrouwen. Anna wil Kate in de kerk krijgen. Kate wil niet. Kate helpt een medegevange door een cold turkey heen. Anna raakt gefrustreerd dat niet haar god dit wonder mogelijk heeft gemaakt. In Your Hands (Forbrydelser) van regisseur Annette K. Olesenwordt geafficheerd als Dogma-film, waarvan de camera als derde gesprekspartner in elke confrontatie aanwezig mis. Met name het gebruik van vele close-ups geeft de setting van de vrouwengevangenis een beklemmende atmosfeer. Het zijn niet zozeer de muren die de vrouwen in hun vrijheid belemmeren als wel hun gedachten en vooronderstelllingen.

Regie: Annette K. Olesen. Met: Ann Eleonora Jorgensen, Trine Dyrholm, Petrine Agger, Jens Albinus, Sarah Boberg. In 8 bioscopen.