Eurocommissaris Monti: geen nieuw politiek initiatief

De demissionaire status van de Europese Commissie vanaf 1 november heeft geen gevolgen voor het mededingingsbeleid. Dat heeft de woordvoerster van eurocommissaris Mario Monti (Mededinging) vanmorgen gezegd. De huidige eurocommissarissen zullen nog enige tijd op hun post moeten blijven, omdat de nieuwe Europese Commissie gisteren nog geen groen licht kreeg van het Europarlement. Volgens Monti's woordvoerster zal de straks demissionaire Commissie ,,zich onthouden van nieuwe politieke initiatieven''. Maar volgens haar speelt dit op het gebied van mededinging geen rol. ,,Bij mededinging gaat het om toepassing van bestaande wetgeving'', aldus de woordvoerster. Bovendien gelden voor mededingingsdossiers, zoals aangemelde fusies, wettelijke behandelingstermijnen waaraan de eurocommissaris zich moet houden. ,,Voor zover ik kan overzien zijn er op het gebied van de mededinging geen problemen'', zo onderstreepte de woordvoerster.

14