Eis half jaar cel bij arts voor moord (Gerectificeerd)

Het openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Breda zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor moord geëist tegen de 42-jarige neuroloog P.V. uit Nijmegen. De arts, werkzaam bij het Amphia ziekenhuis in Oosterhout, zou een 77-jarige patiënt op 31 mei vorig jaar op de spoedeisende hulp een te hoge dosis morfine hebben toegediend, waardoor de man zou zijn overleden. De patiënt was enkele dagen daarvoor opgenomen met een herseninfarct. De arts handelde zonder overleg.

Rectificatie

Cel voor arts

Het bericht Eis half jaar cel bij arts voor moord (28 oktober, pagina 3) maakt melding van de eis die het openbaar ministerie in Breda maandag deed tegen een neuroloog die een fout zou hebben gemaakt op de afdeling spoedeisende hulp van het Amphia-ziekenhuis in Oosterhout. De eis gold een basisarts van een verpleegafdeling in dat ziekenhuis, en werd woensdag uitgesproken.