Dienstverlening niet met mijnbouw te vergelijken

In het hoofdartikel van 20 oktober wordt niet getreurd over de sluiting van het kernbedrijf van ENCI. Integendeel, het wordt `een kans' genoemd om in de regio Maastricht door te gaan op de weg van de dienstverlening. Als voorbeeld wordt de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs TEFAF vermeld.

De dienstverlening is in menig opzicht niet te vergelijken met dagmijnbouw. ENCI is al bijna tachtig jaar een sociaal werkgever. Goed voor de (ex-) werknemers, goed voor het maatschappelijke leven in de regio.

Bedacht dient te worden, dat de dienstverlening een tamelijk beweeglijke vorm van ondernemerschap is. Dat raakt in gelijke mate de werkgelegenheid. Het is twijfelachtig of toerisme en congressen generaties lang de duurzame plaats van een vertrouwd bedrijf als ENCI zullen innemen.